Polityka prywatności

Obowiązek informacyjny na podstawie artykułu 13 RODO

Przeczytaj jak przetwarzamy Twoje Dane Osobowe

Od 25 maja 2018 r. zaczęły obowiązywać w Polsce nowe przepisy o ochronie danych osobowych - RODO. Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: RODO), informujemy że, 
Wasze dane osobowe są przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, tzw RODO. 

Jak Przetwarzamy Twoje Dane osobowe

Tożsamość administratora
Administratorem jest Jakub Małysza Zaproszenia KAJA, mający siedzibę w Opocznie (26-300) przy ul. Witolda Pileckiego 99.

Dane kontaktowe administratora
Z administratorem – Jakub Małysza Zaproszenia KAJA – można skontaktować się poprzez adres e-mail zaproszenia.kaja@gmail.com, formularz kontaktowy lub pisemnie na adres siedziby administratora – Jakub Małysza Zaproszenia Kaja, ul. Witolda Pileckiego 99, 26—300 Opoczno.

Cele przetwarzania i podstawa prawna

Przetwarzamy Pana/Pani dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do wykonania umowy zawartej z Panem/Panią, a także w szczególności do:

-Realizacji zamówienia złożonego w naszej firmie;
-obsługi reklamacji w przypadku, gdy Pan/Pani złoży taką reklamację;
-obsługi zgłoszeń, które Pan/Pani kieruje (np. przez formularz kontaktowy);
-kontaktowania się z Panem/Panią, w tym w celach związanych ze świadczeniem usług.
Wszelkie dane osobowe Zamawiającego, będą wykorzystywane tylko w celu realizacji zamówienia. Dane osobowe nie będą udostępniane osobom trzecim lub przetwarzane w inny sposób.

Odbiorcy danych lub kategorie odbiorców danych

Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych jest wyłącznie firma Jakub Małysza Zaproszenia KAJA w celu realizacji Pani/Pana zamówienia. Pani/Pana dane osobowe nie są udostępnianie w innym miejscu.

Okres przechowywania danych

Dane będą przechowywane przez 6 miesięcy od momentu złożenia przez Panią/Pana zamówienia w firmie Jakub Małysza Zaproszenia Kaja.

Prawa podmiotów danych

Zamawiającemu przysługują wszystkie prawa wynikające z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Pana/Pani danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Pana/Pani danych osobowych, w terminie wcześniejszym niż podany (6 miesięcy).

Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

Przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 860 70 86

Informacja o dowolności lub obowiązku podania danych

Pani/Pana dane są niezbędne, aby zrealizować wybraną usługę w firmie Jakub Małysza Zaproszenia Kaja.

Jeśli z jakiegoś powodu nie poda Pan/Pani tych danych osobowych, niestety nie będziemy mogli zawrzeć z Panem/Panią umowy.

Czym są pliki cookies?

W celu dostosowania treści i usług dostępnych za pośrednictwem Platformy do potrzeb Użytkowników, Shoper.pl (operator Platformy) może używać tzw. cookies, tj. danych informatycznych, zapisywanych przez przeglądarki internetowe zwykle w postaci niewielkich plików tekstowych, przechowywanych w urządzeniach przeznaczonych do przeglądania stron internetowych.
Cookies zwyczajowo dzieli się na dwa rodzaje, zależne od sposobu ich wygaśnięcia:
stałe - pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach tych plików lub do chwili ich ręcznego usunięcia przez użytkownika,
sesyjne - pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do momentu wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej.

Do czego wykorzystywane są pliki cookies?
Cookies wykorzystywane są przez biblioteki i wtyczki oprogramowania Platformy, umożliwiające zarządzanie podstronami w panelu administracyjnym oraz pozwalają zarządzać publikowanymi treściami. Dotyczy to w szczególności:
- sposobu prezentacji treści (wczytywanie preferowanego stylu CSS)
- prezentowania własnych sond/ankiet
- wykorzystywania wtyczek zewnętrznych usług, np. serwisów społecznościowych (Facebook, Google+) lub o charakterze statystycznym (Google Analytics). Administratorami zewnętrznych cookies są administratorzy generujących je serwisów zewnętrznych.
Używanie cookies ograniczone jest przez Shoper.pl (operator Platformy) do niezbędnego minimum, z uwzględnieniem świadczenia usług na wysokim poziomie.

Czy pliki cookies używane są do przechowywania danych osobowych?
Pliki cookies używane w ramach Platformy nie są używane do przechowywania danych osobowych.

Czy jest możliwe usunięcie zapisanych plików cookies lub wyłączenie możliwości ich zapisywania?
Oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarki internetowe) domyślnie umożliwiają umieszczanie plików cookies na urządzeniu. Użytkownicy serwisu oraz ich Klienci mogą w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, przy czym wyłączenie obsługi cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych oraz w panelu administracyjnym (przykładem niekorzystnego wpłynięcia na funkcjonalność oprogramowania może być nieprawidłowe wyświetlanie sondy internetowej lub niepoprawne generowanie statystyk przez usługę Google Analytics). Możliwe jest również usuwanie cookies z urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies", jak również ich usuwania, dostępne są w ustawieniach wszystkich popularnych przeglądarek internetowych.

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl